Examinarea notificărilor și înregistrarea agenților economici care prestează activitate de reparare, montare, darea în folosință a mijloacelor de măsurare legale, precum și efectuarea preambalării produselor, producerea și/sau importul sticlelor utilizate ca recipiente de măsură

Persoanele juridice care repară, montează şi pun în funcțiune mijloacele de măsurare supuse controlului metrologic legal, precum şi cele care efectuează preambalarea produselor, producerea şi/sau importul sticlelor utilizate ca recipiente de măsură, înainte de a începe să desfășoare aceste activități, sânt obligate să se înregistreze la INM, depunând o notificare, cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de începerea activității în domeniul metrologiei legale.

Rezultatul final al acțiunilor este includerea solicitantului în Registrul persoanelor care repară, pun în funcțiune și montează mijloace de măsurare, precum și care efectuează preambalarea produselor, producerea și/sau importul sticlelor utilizate ca recipiente de măsură și eliberarea solicitantului în cel mult 3 zile lucrătoare de la recepționarea solicitării respective a extrasului din Registru, gratis.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Depunerea notificării și declarației pe proprie răspundere, în funcţie de domeniul de activitate, la adresa info@inm.gov.md; sau la sediul INM (mun. Chișinău, str. Eugen Coca 28; bir.206). Persoana înregistrată este obligată să informeze INM despre orice schimbare în informația cuprinsă în notificare nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la survenirea modificărilor corespunzătoare, prin depunerea la INM a notificării respective.

    docx
    docx
    docx
    docx
    docx
    docx

  • 2
    Pasul 2. Confirmarea recepționării

    La momentul recepționării formularului de notificare completat, fără examinarea prealabilă a conținutului notificării, INM eliberează persoanei respective confirmarea, pe hârtie sau în format electronic.

  • 3
    Pasul 3. Examinarea solicitării

    INM efectuează expertiza notificării şi a declarației prezentate în vederea verificării completivității şi constatării conformității informației declarate.

  • 4
    Pasul 4. Înregistrarea în Registru

    Dacă notificarea se constată nulă, INM, în termen de 5 zile lucrătoare din momentul eliberării confirmării, informează în scris persoana juridică care a efectuat notificarea, cu prezentarea argumentelor care au stat la baza acestei constatări. În situația în care, în urma expertizei, notificarea nu a fost constatată a fi nulă, în decursul a 10 zile lucrătoare de la notificare, INM va înregistra persoana juridică care a efectuat notificarea în Registrul şi va comunica acesteia despre faptul înregistrării.

    Livrează

  • 5
    Pasul 5. Eliberarea extrasului din Registru

    La solicitarea persoanei înregistrate, INM este obligat să-i acorde acesteia extras din Registru, la adresa e-mail al solicitantului, sau la sediul INM (mun. Chișinău, str. Eugen Coca 28; bir. 206), gratis, în cel mult 3 zile lucrătoare de la recepționarea solicitării respective.

Informația din această pagină este oferită de către Institutul Național de Metrologie. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiInstitutul Național de Metrologie
Institutul Național de Metrologie
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.