Certificat al utilizatorului final

Document care garantează că mărfurile strategice exportate, reexportate sau importate vor fi utilizate conform destinaţiei stipulate în autorizaţia de export, reexport, import, eliberată de organizaţia respectivă din Republica Moldova sau de peste hotare, implicată în controlul exportului, reexportului, importului şi tranzitul de mărfuri strategice.

publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1. Depunerea cererii

    Cererea, cu anexarea actelor necesare, se depune în cadrul Secţiei autorizare şi certificare a DÎLUD al ASP (str. Puşkin, 47, bir. 313).

  • 2
    Pas 2. Procesarea și examinarea cererii

    Sspecialistul preia cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, acesta va informa imediat solicitantul cu specificarea, descrierea și acțiunile de remediere pentru a iniția examinarea cererii. Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pe interior pentru luarea deciziei.

  • 3
    Pas 3. Perfectarea certificatului

    Specialistul perfectează certificatul utilizatorului final sau scrie o scrisoare de refuz, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în legislaţie de domeniu sau, după caz, nu demonstrează întrunirea acestor condiții, care se va examina și semna în modul corespunzător

  • 4
    Pas 4. Eliberarea certificatului

    Certificatul poate fi recepționat la ghișeul ASP, recepționarul/specialistul tipărește certificatul, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.

publicService.disclaimerPublic Services Agency
Public Services Agency
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.