Examinarea cererii privind renunțarea la cetățenia Republicii Moldova și perfectarea setului de documente respectiv, cu eliberarea adeverinței corespunzătoare.

Renunțarea la cetățenia Republicii Moldova se depune prin cererea cetățeanului Republicii Moldova care domiciliază legal și obișnuit în străinătate, adresată Președintelui Republicii Moldova și se depune în trei exemplare la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Renunțarea la cetățenia Republicii Moldova se aprobă solicitantului, cu condiția prezentării adeverinței privind deținerea sau dobândirea cetățeniei unui alt stat ori garanției dobândirii cetățeniei unui alt stat.

Atenție: Serviciul este prestat în exclusivitate de către misiunile diplomatice și oficiile consulare (MDOC) ale Republicii Moldova peste hotare.

publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1 Depunerea cererii

    Depunerea cererii în trei exemplare, personal sau prin mandatar, ultimul dispunând de procură autentificată în modul stabilit de legislația în vigoare. În cazul copilului minor, cererea privind renunțarea la cetățenia Republicii Moldova se depune, cu consimțământul în scris al ambilor părinți, de către reprezentatul legal al acestuia personal sau prin mandatar, ultimul dispunând de procură autentificată în modul stabilit de legislația în vigoare. Cererea se depune la misiunile diplomatice și oficiile consulare (MDOC) ale Republicii Moldova peste hotare.

  • 2
    Pas 2 Achitarea taxei consulare

    Achitarea taxei consulare.

  • 3
    Pas 3 Examinarea cererii

    Examinarea cererii de către funcționarul consular.

  • 4
    Pas 4 Avizarea dosarului la ASP

    Expedierea dosarului pentru avizare în adresa Agenției Servicii Publice.

  • 5
    Pas 5 Recepționarea avizului ASP și expedierea dosarului la Președinția RM

    Recepționarea avizului de la Agenția Servicii Publice și expedierea dosarului pentru decizie în adresa Aparatului Președinției pentru soluționare.

publicService.disclaimerMinistry of Foreign Affairs
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.