Autorizație multilaterală CEMT cu carnet de drum (anuală sau pe termen scurt)

Obținerea autorizațiilor multilaterale CEMT cu carnet de drum (anuală sau pe termen scurt)

publicService.steps.title

  • 1
    Participarea la concursul de repartizare a autorizațiilor multilaterale CEMT

    Cererile şi documentele pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT se depun de către operatorul de transport rutier prin intermediul sistemului informațional „e-Autorizație transport”, începînd cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie pînă în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Repartizarea autorizaţiilor CEMT

    Repartizarea autorizaţiilor CEMT se efectuează electronic, prin intermediul sistemului informațional „e-Autorizație transport”, conform cantității şi tipului de autorizații CEMT alocate Republicii Moldova pentru anul calendaristic următor, în baza solicitărilor operatorilor de transport rutier eligibili şi a parcului eligibil.

  • 3
    Achitarea serviciului

    Serviciul poate fi achitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay

    publicService.channels.4.title

  • 4
    Eliberarea autorizațiilor CEMT

    Ridicarea autorizaţiilor CEMT (personală sau prin livrare) de către operatorii de transport rutier se efectuează contra unei taxe, mărimea şi termenul de achitare ale acesteia fiind stabilite de Nomenclatorul actelor permisive, aprobat prin Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător. Autorizațiile CEMT repartizate şi neridicate în termen de 1 lună de zile de la aprobarea listei operatorilor de transport rutier cărora le-au fost repartizate autorizații CEMT sînt retrase şi redistribuite operatorilor de transport rutier care nu au beneficiat de autorizații CEMT, în ordinea cronologică de înregistrare în sistemul informațional „e-Autorizație transport”.

publicService.disclaimerAgenția Națională Transport Auto
Agenția Națională Transport Auto
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.