Acord de mediu (în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului)

Act permisiv care stabilește condițiile și măsurile pentru prevenirea și reducerea impactului negativ asupra mediului de la proiectele publice sau private ori gen de activitate planificată, care constă în construcţia de obiecte noi, extinderea, reconstrucţia, modernizarea, reprofilarea, planificarea unor genuri noi de activitate, dobîndirea sau utilizarea resurselor naturale, influenţa asupra teritoriului sau landşaftului neatins sau puţin modificat de activitatea omului, precum şi alte acţiuni a căror efectuare sau al căror rezultat final poate avea impact semnificativ asupra mediului.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Solicitarea se depune online prin accesarea butonului Solicită la adresa https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/110 urmând instrucțiunile. Solicitantul (sau reprezentantul său legal) intră în sistem (SIA GEAP) personal sau cu ajutorul recepționarului de la ghișeu completează cererea on-line și încarcă documentele necesare.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pas 2: Preluarea cererii

    În funcție de modul de depunere a cererii (la ghișeu sau on-line) cererea este preluată și înregistrată de către operatorul de la ghișeu sau direct de către SIA GEAP

  • 3
    Pas 3: Examinarea cererii

     Agenția de Mediu (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, specialistul va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pe interior pentru luarea deciziei de eliberare a Acordului.

    Solicitantul, pe parcursul examinării cererii, organizează dezbateri publice privind impactul activităţii planificate și trimite, prin intermediul sistemului notificări specialistului cu privire la data, ora și locul desfășurării consultărilor publice, pentru ca acesta să participle la ele.

    Cu 15 zile înainte de expirarea termenului de examinare a crererii, solicitantul primește o Notificare prin care se informează că peste 5 zile expiră termenul de prezentare a Raportului privind consultarea publicului.


  • 4
    Pas 4: Eliberarea actului

    Specialistul perfectează actul permisiv sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, care se va examina și semna de directorul Agenției.

    În cazul în care este necesară prelungirea termenului cu 30 de zile, cu 5 zile înainte de expirarea termenului de examinare de 60 de zile specialistul expediază o notificare solicitantului prin care informează despre necesitatea prelungirii termenului de examinare. Solicitantul expediază imediat o notificare de răspuns prin care agreează această prelungire.

    Cînd actul permisiv (scrisoarea de respingere) este gata, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv (scrisoarea de respingere) și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul cînd actul permisiv se eliberează pe hârtie (la solicitare sau conform cerințelor actelor normative), recepționarul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.

publicService.disclaimerAgenția de Mediu
Agenția de Mediu
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.