Acord pentru exportul de plante

Act ce acordă deținătorului permisiunea pentru a exporta obiecte ale regnului vegetal, părților și produselor acestora colectate din flora sălbatică, în stare vie, proaspătă sau semiprelucrată.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitarea se depune online prin accesarea butonului Solicită la adresa https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/112 urmând instrucțiunile.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Examinarea solicitării și a pachetului de documente

    Agenția de Mediu (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, Agenția de Mediu (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pentru luarea deciziei de eliberare a Acordului, solicitînd Inspectoratului pentru Protecţia Mediului să se deplaseze la locul de depozitare a obiectelor regnului vegetal şi să verifice datele expuse în cerere şi în documentele anexate, cu întocmirea unui act de control.

    Dacă eliberarea Acordului este acceptată, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește, cu 3 zile înainte de expirarea termenului de examinare a solicitării, o notificare electronică și achită taxa stabilită prin serviciul M-pay sau la bancă.

  • 3
    Pasul 3. Perfectarea și eliberarea Actului permisiv

    Specialistul perfectează Acordul sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului, care se va examina și semna de directorul Agenției de Mediu.

    Când Acordul (scrisoarea de respingere) este semnat, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește o notificare electronică, descarcă și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când Acordul se eliberează pe hârtie (la solicitare sau conform cerințelor actelor normative), recepționarul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.

publicService.disclaimerAgenția de Mediu
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.