Autorizația de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe

Act permisiv eliberat de Agenția de Mediu persoanelor fizice și juridice, care direct sau indirect, prin activitatea lor afectează calitatea aerului atmosferic prin care se admit emisiile de poluanți în atmosferă și în care se stabilesc normativele ELA (emisiile limitat admisibile) de poluanți pentru sursele fixe de poluare a atmosferei, precum și alte cerințe și condiții pe care trebuie să le respecte titularul autorizației în vederea asigurării protecției aerului atmosferic

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitarea se depune On Line prin accesarea butonului Solicită la adresa https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/118 urmând instrucțiunile.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Examinarea pachetului de documente

    Specialistul deschide dosarul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, specialistul sistează termenul de examinare a cererii și informează imediat despre acest fapt solicitantul, prin transmiterea unei Notificări cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    În cazul cînd dosarul este complet specialistul solicită Inspectoratului pentru Protecția Mediului efectuarea acțiunilor de inspectare la fața locului a situației expusă în Cerere și prezentarea actului de control , pentru luarea deciziei de eliberare a autorizației.

    Dacă eliberarea Autorizației este acceptată de specialist, solicitantul primește cu ce puțin 3 zile înainte de expirarea termenului de examinare, o notificare electronică la care se anexează contul de plată pentru achitarea taxei, achită taxa stabilită prin serviciul M-Pay sau la bancă și încarcă dovada achitării.

  • 3
    Pasul 3. Perfectarea și eliberarea Autorizației

    Specialistul perfectează Autorizația sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, o contrasemnează electronic, o transmite spre coordonare șefului de subdiviziune responsabilă, care la rîndul său o contrasemnează și o expediază șefului serviciului juridic pentru coordonare, ulterior se transmite directorului Agenției de Mediu spre semnare.

    Când Autorizația (scrisoarea de respingere) este semnată, solicitantul primește o notificare electronică, descarcă și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când în Cerere este indicat alt mod de transmitere a Autorizației, reprezentantul Agenției de Mediu o transmite în modul solicitat.

    Autorizația este valabilă:

    1 an pentru autorizațiile eliberate în baza soluțiilor de proiect

    5 ani pentru autorizațiile eliberate în baza raportului privind normativele ELA

publicService.disclaimerAgenția de Mediu
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.