Autorizația pentru importul, exportul sau reexportul substanțelor care distrug stratul de ozon, al produselor și al echipamentului care conțin asemenea substanțe

Autorizația pentru importul, exportul sau reexportul substanțelor care distrug stratul de ozon, al produselor și al echipamentului care conțin asemenea substanțe este un act permisiv care oferă posibilitatea importului, exportului sau reexportului substanțelor care distrug stratul de ozon (hidroclorofluorocarburil halogenate), al produselor și al echipamentului care conțin asemenea substanțe (frigidere, congelatoare, generatoare de gheaţă, instalaţii de răcire, climatizoare, pompe termice etc.). 

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitarea se depune online prin accesarea butonului Solicită pe adresa: https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/109 sau cu ajutorul recepționerului de la ghișeul Agenției

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Examinarea pachetului de documente

    Agenția de Mediu (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, specialistul va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Urmare a examinării Specialistul perfectează decizia de eliberare a Autorizației sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, pe care o va expedia pentru aprobarea finală conducerii Agenției de Mediu. Dacă decizia corespunde condiţiilor de eliberare a Autorizaţiei, conducătorul respectiv va aproba decizia.

  • 3
    Pasul 3. Perfectarea și eliberarea Autorizației

    Cînd Autorizația este gata, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul cînd actul permisiv se eliberează pe hârtie (la solicitare sau conform cerințelor actelor normative), recepționarul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.


publicService.disclaimerAgenția de Mediu
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.