Autorizație de folosință specială a apei

Este documentul care atestă dreptul de folosință a apelor pentru următoarele activități: a) captarea apei din sursele de apă de suprafaţă şi din cele subterane pentru alimentarea cu apă destinată consumului uman; b) captarea şi folosinţa apei din sursele de apă de suprafaţă şi din cele subterane în scopuri tehnice şi industriale, inclusiv la prelucrarea produselor alimentare şi în agroindustrie; c) captarea şi folosinţa apei din diferite surse pentru irigare; d) folosinţa apei în acvacultură şi piscicultură; e) deversarea apelor uzate; f) utilizarea apei pentru generarea de energie hidro-electrică; g) exploatarea de pontoane, debarcadere şi de alte structuri hidraulice pe terenul fondului de apă; h) dezvoltarea şi exploatarea comercială a plajelor şi a zonelor de agrement.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitarea se depune online prin accesarea butonului Solicită la adresa https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/119 urmând instrucțiunile sau se încarcă în sistem cu ajutorul funcționarului de la ghișeul Agenției.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Examinarea pachetului de acte depus

    Autoritatea emitentă (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pe interior pentru luarea deciziei de eliberare a autorizației.

  • 3
    Pasul 3. Perfectarea și eliberarea Autorizației

    Specialistul perfectează actul permisiv sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstreazăîntrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării, care se va examina și semna de directorul autorității emitente.

    Când actul permisiv (scrisoarea) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când actul permisiv se eliberează pe hîrtie (la solicitare sau conform cerințelor autorității emitente), recepționarul/specialistul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.

publicService.disclaimerAgenția de Mediu
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.