Permis/certificat CITES (Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și floră sălbatică pe cale de dispariție)

Act permisiv eliberat pentru importul, exportul, reexportul și tranzitul obiectelor regnului vegetal și animal, părților și produselor acestora, reglementate de Convenția privind comerțul internațional cu speciile sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție (CITES).


publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Pachetul de acte poate fi depus On Line prin accesarea butonului Solicită (https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/116) urmând instrucțiunile sau la ghișeul Agenției.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea cererii și examinarea

     Agenția de Mediu (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, specialistul va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pe interior și exterior, solicitînd de la organul științific CITES (Academia de Științe a Moldovei) prezentarea unui aviz în termen de 5 zile, necesar pentru luarea deciziei de eliberare a Permisului/Certificatului.

    Dacă eliberarea actului permisiv este acceptată, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește cu 3 zile înainte de expirarea termenului limită de examinare a solicitării, o notificare electronică prin care se solicită achitarea taxei stabilite și prezentarea dovezii de plată.

  • 3
    Pasul 3. Emiterea și eliberarea actului permisiv

    Specialistul perfectează actul permisiv sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului, care se va examina și semna de directorul Agenției de Mediu.

    Cînd Permisul/Certificatul CITES (scrisoarea de respingere) este semnat, solicitantul (sau reprezentantul său legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când actul permisiv se eliberează pe hârtie (la solicitare sau conform cerințelor autorității emitente), recepționarul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.

publicService.disclaimerAgenția de Mediu
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.