Avizarea documentațiilor de proiect privind edificarea, intervenția sau restaurarea monumentelor de for public

Serviciul este prestat de către Ministerul Culturii, în baza deciziei Consiliului naţional pentru monumentele de for public (CNMFP). 

 

Serviciul respectiv constă în examinarea și avizarea documentațiilor de proiect cu propuneri de edificare a unor monumente sau intervenții asupra monumentelor de for public (conservare, restaurare, consolidare). Grupul țință Autoritățile Publice Locale. 

 

Consiliul examinează concepția și ținuta artistică a proiectelor monumentelor de for public și proiectul amenajării terenului aferent și, după caz, avizează proiectele conform fazelor de execuție



publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii și a documentației de proiect

    Înregistrarea cererilor și documentației de proiect pentru examinare în cadrul ședințelor Consilului Național pentru monumentele de for public are loc Luni sau Vineri între orele 8:30 - 16:00 (pauză de masa 12:00-13:00), la adresa: str. Nicolae Iorga21, et. 3, bir. 15 tel: (+373) 22 823 812. Cererile se vor depune conform modelelor anexate aferente fazei proiectului. Documentaţia de proiect, pentru ambele faze de examinare, urmează să fie prezentată spre examinare pe suport electronic (fişier format . pdf .), precum şi pe suport de hârtie în două exemplare originale identice (albumuri format A4 sau A3), unul dintre care va fi transmis în arhiva Ministerului Culturii.

    publicService.channels.2.title

    docx
    docx
    docx

  • 2
    Pasul 2. Examinarea cererii și a documentației de proiect

    Documentația de proiect se examinează în cadrul ședințelor Consilului (CNMFP), care sunt convocate odată la două săptămâni / zece zile lucrătoare. Consiliul examinează concepția și ținuta artistică a proiectelor monumentelor de for public și proiectul amenajării terenului aferent și, după caz, avizează proiectele conform fazelor de execuție. Fazele de examinare și componența documentației de proiect în cazul solicitării avizului privind EDIFICAREA monumentelor de for public: Faza 1 – proiect-concepţie/schiţă model Faza 2 – proiect de execuţie/model Faza 3 – model în mărime naturală Faza 4 – lucrare finală Fazele de examinare și componența documentației de proiect în cazul solicitării avizului privind RESTAURAREA monumentelor de for public: Faza 1 – schiţa de proiect Faza 2 – proiect de execuţie. În cazul examinării unor lucrări de mari dimensiuni, şedinţa Consiliului se organizează cu ieşire la atelierul de creaţie. Se va examina modelul monumentului de for public (statui, busturi, plăci comemorative cu relief sculptural) în mărime naturală, înainte de transpunere a acestuia în material definitiv.

    docx
    docx

  • 3
    Pasul 3. Emiterea Avizului

    Decizia asupra conținutului Fișei de avizare este formulată în cadrul ședinței CNMFP. Termenul de avizare a documentaţiei de proiect este de 30 zile din data depunerii cererii și documentației de proiect.

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea Avizului

    Eliberarea fișelor de avizare: Luni sau Vineri; ora 8:00 - 16:00 (pauză de masa 12:00-13:00).

publicService.disclaimerMinisterul Culturii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.