Avizarea documentațiilor de proiect privind intervențiile la imobilele cu statut de monument protejat și proiectele de intervenții în zonele construite protejate

Serviciul este prestat de Ministerul Culturii, în baza deciziei Consilului Național al Monumentelor Istorice (CNMI).  Serviciul respectiv constă în examinarea și avizarea documentațiilor de proiect cu propuneri de intervenții asupra monumentelor istorice (conservare, restaurare, reabilitare), asupra imobilelor situate în zonele de protecție a monumentelor istorice și în zonele construite protejate (reconstrucție, construcție nouă).

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii și a documentației de proiect

    Înregistrarea cererilor și documentației de proiect (remise prin proiect) pentru examinare în cadrul ședințelor Consiliului Național al Monumentelor Istorice are loc Luni - Vineri, între orele 8:00 - 15:00, la adresa: str. Nicolae Iorga 21, et. 3, secretariat CNMI tel: (+373) 22 823 814; 068697175; e-mail: cnmi@mc.gov.md. Documentaţia se depune de către beneficiar, în format electronic (fişier *.pdf), fiind însoțită de cerere și declarația pe proprie răspundere. Documentaţia trebuie să fie elaborată conform cerinţelor în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil și în corespundere cu componența documentației de proiect, stabilite la pct. 22-24 din Regulamentul de organizare și funcționare a CNMI, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 73/2014.

    docx
    docx

  • 2
    Pasul 2. Examinarea cererii și a documentației de proiect

    Documentația de proiect se examinează în cadrul ședințelor Consiliului Național al Monumentelor Istorice (CNMI), care sunt convocate odată la două săptămâni / zece zile lucrătoare. În cadrul şedinţelor CNMI se examinează doar documentaţia de proiect elaborată de arhitecţi cu experienţă practică în proiectarea intervenţiilor de restaurare, conservare, reabilitare a monumentelor, autorizaţi/atestaţi în domeniul patrimoniului cultural arhitectural istoric (A4).

    docx
    docx

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea documentației avizate

    Eliberarea documentației de proiect avizate: Luni între orele 8:00 - 15:00. (cu pauză între orele: 12:00 - 13:00) După examinare, documentațiile aprobate pozitiv se prezintă de către beneficiar (sau arhitect șef proiect) la secretariatul CNMI pentru a fi avizate (ștampilate), în 3 exemplare originale identice, pe suport de hârtie (pliate în albume format A4), dintre care, unul va rămâne în arhiva Ministerului Culturii.

publicService.disclaimerMinisterul Culturii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.