Autorizarea centrelor de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale

Obținerea Certificatului de înregistrare în calitate de centru de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Cererea și documentele necesare se depune:

    1) online prin accesarea butonului Solicită (https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/87);

    2) la ghișeul SFS, iar cu ajutorul funcționarului fiscal din cadrul Direcției generale metodologie proceduri fiscale se încarcă în SI GEAP.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea și examinarea cererii și a documentelor anexate

    Serviciul Fiscal de Stat (funcționarul fiscal) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, Serviciul Fiscal de Stat (funcționarul fiscal) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    În baza setului complet de documente, funcționarul fiscal perfectează actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstrează întrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării, care se va examina și semna de persoana responsabilă din cadrul Serviciului Fiscal de Stat.

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea Autorizației

    Când actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) (scrisoare) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) se eliberează pe hîrtie (la solicitare sau conform cerințelor instituției solicitante), recepționarul/specialistul tipărește actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF), îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.


publicService.disclaimerState Tax Services
State Tax Services
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.