Extras din Registrul de stat al populaţiei destinat persoanelor juridice de drept public şi privat

Extras din registru – reprezintă reproducerea unei părți din resursele informaționale referitoare la cetățenia Republicii Moldova, eliberarea actelor de identitate și evidența populației, pe suport de hârtie, eliberată pe foaia cu antet a subdiviziunii structurale prestatoare de servicii:

1. Eliberarea extrasului din Registrul de stat al populaţiei sau din alte resurse informaționale ale Agenției Servicii Publice pe suport de hârtie autorităţilor publice şi altor categorii de persoane juridice şi fizice pentru care prestarea serviciilor informaţionale în mod gratuit este expres stabilită prin lege

Extrasele din Registrul de stat al populaţiei sau din alte resurse informaționale ale Agenției Servicii Publice referitor la cetăţenia Republicii Moldova, eliberarea actelor de identitate şi evidenţa populaţiei. se prezintă gratuit persoanelor juridice şi fizice pentru care prestarea serviciilor informaţionale în mod gratuit este expres stabilită prin lege (executorii judecătoreşti, administratorii autorizaţi) pe foaia cu antet a Agenţiei Servicii Publice sau a subdiviziunii structurale prestatoare de servicii, după caz.

2. Eliberarea extrasului din Registrul de stat al populaţiei sau din alte resurse informaționale ale Agenției Servicii Publice referitor la cetăţenia Republicii Moldova, eliberarea actelor de identitate şi evidenţa populaţiei, la solicitarea persoanelor juridice de drept privat şi a persoanelor fizice abilitate prin lege să îndeplinească un serviciu de interes public

Extrasele din Registrul de stat al populaţiei sau din alte resurse informaţionale ale Agenţiei Servicii Publice referitor la cetăţenia Republicii Moldova, eliberarea actelor de identitate şi evidenţa populaţiei, se eliberează, persoanelor juridice de drept privat (inclusiv notarilor, avocaţilor) şi persoanelor fizice abilitate prin lege să îndeplinească un serviciu de interes public, pe foaia cu antet a Agenţiei Servicii Publice sau a subdiviziunii structurale prestatoare de servicii.

Programarea prealabilă pentru solicitarea serviciilor în subdiviziunile teritoriale ale ASP este disponibilă accesând link-ul: https://programare.asp.gov.md/qwebbook/index.jsp?lang=ro

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Cererea se depune prin următoarele modalități:

    1) la subdiviziunile specializate din cadrul Departamentului acte de identitate, cetățenie și evidență a persoanelor (municipiul Chişinău, str. Aleksandr Puşkin, nr. 42, biroul 103);

    2) la serviciile eliberare a actelor de identitate (SEAI), inclusiv din cadrul Centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea serviciului

    Achitarea tarifului pentru serviciul solicitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, după caz.

    publicService.channels.4.title

  • 3
    Pasul 3. Procesarea și examinarea cererii

    Înregistrarea documentelor (cancelaria) și transmiterea cererii recepţionate şi a documentelor aferente. Întocmirea extrasului.

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea extrasului

    Eliberarea extrasului la ghișeul din cadrul centrelor multifuncționale sau subdiviziunile specializate din municipiul Chișinău str. Aleksandr Puşkin, nr. 42, biroul 103.

publicService.disclaimerPublic Services Agency
Public Services Agency
buttons.more
publicService.cupsDisclaimer
publicService.cupsDisclaimerLink
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.