Certificat de identificare a numelui, prenumelui de persoană, denumirii de localitate

Serviciul este destinat persoanelor fizice pentru identificarea numelui de familie și/sau a prenumelui, care este înregistrat sub diferite forme în actele pe care le deține persoana, precum și pentru denumirile de localități, care în timp au fost modificate prin revenirea la denumirea lor istorică.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Solicitantul (sau reprezentantul împuternicit conform legii) depune cererea și documentele necesare pentru prestarea serviciului de identificare a numelui, prenumelui de persoană, denumirii de localitate: 1) la Secţia de terminologie şi servicii lingvistice mun.Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, nr.47 etajul 3, bir. 324 și 325; 2) prin intermediul poştei electronice la adresa de email: terminologie@asp.gov.md

  • 2
    Pasul 2. Achitarea serviciului

    Achitarea tarifului pentru serviciul solicitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

    publicService.channels.4.title

  • 3
    Pasul 3. Examinarea cererii

    La examinare, specialistul consultă cadrul legal, alte surse de informaţie: dicţionare, enciclopedii tipărite şi electronice.

    Ulterior, perfectează şi semnează Certificatul de identificare a numelui, prenumelui de persoană, denumirii de localitate pe foaia de antet a Departamentului înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept al ASP (Secţia de terminologie şi servicii lingvistice), în 2 exemplare, dintre care unul pentru solicitant, iar altul pentru dosarul de evidenţă a solicitantului.

  • 4
    Pasul 4. Recepționarea certificatului

    Certificatul de identificare a numelui, prenumelui de persoană, denumirii de localitate se eliberează solicitantului la ghișeul ASP.

publicService.disclaimerPublic Services Agency
Public Services Agency
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.