Înregistrarea dactiloscopică benevolă

Dactiloscopierea persoanelor - activitate, desfăşurată de organele abilitate, privind colectarea, evidenţa, păstrarea, clasificarea, sistematizarea şi furnizarea datei dactiloscopice, stabilirea şi confirmarea identităţii persoanelor.

Înregistrarea dactiloscopică se efectuează pentru  stabilirea şi confirmarea identităţii a persoanei, în vederea apărării drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice, pentru protejarea intereselor societăţii şi ale statului.

Poate fi efectuată înregistrare dactiloscopică următoarelor categorii de persoane:

a) cetăţeni ai Republicii Moldova;

b) străini care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova şi care au sosit în căutare de azil dacă au depus cerere pentru a li se acorda azil politic ori un altfel de azil sau pentru a li se atribui statut de refugiat.

Cetăţenii Republicii Moldova, şi străini au dreptul la înregistrare dactiloscopică benevolă.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Înregistrarea dactiloscopică benevolă se efectuează la cerere, depusă la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare pe adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str-la Vladimir Komarov, 10.

    doc

  • 2
    Pasul 2. Colectarea datei dactiloscopice

    Dactiloscoparea propriu-zisă.

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea certificatului de dactiloscopare persoanei solicitante.

    Certificatul de dactiloscopare se eliberează îndată după dactiloscopiere în cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare pe adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str-la Vladimir Komarov, 10.

Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.