Asigurarea probelor

Asigurarea probelor are scopul prevenirii dispariției ori imposibilității administrării în viitor a unei probe utile  pentru dovedirea pretenţiilor şi justificarea obiecţiilor, precum şi a altor circumstanţe importante pentru justa soluţionare a pricinii într-un viitor proces civil, pentru procedura specială, sau în arbitraj, la cererea persoanelor interesate, notarul efectuează asigurarea probelor, înainte de intentarea procesului în instanţa de judecată sau în arbitraj.

Pentru a afla mai multe informaţii despre serviciul consular, contactaţi misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din ţara în care vă aflaţi.

publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1 Depunerea cererii

    Cererea care conține numele, numărul de identificare de stat (IDNP) și domiciliul sau sediul solicitantului, esența pricinii, datele persoanelor care vor participa în proces, domiciliul sau sediul acestora, probele a căror asigurare se cere se depune la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular al Republicii Moldova din ţara în care vă aflați.

  • 2
    Pas 2 Achitarea taxei consulare

    Achitarea taxei consulare.

  • 3
    Pas 3 Examinarea cererii

    Examinarea cererii de către funcționarul consular.

  • 4
    Pas 4 Eliberarea rezultatului examinării

    Rezultatul examinării și probele asigurate se eliberează la sediul misiunii diplomatice sau a oficiului consular la care au fost depuse.

Министерство Иностранных Дел
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.