Duplicat al actului notarial, întocmit de misiunea diplomatică sau de oficiul consular

Eliberarea duplicatului actului notarial care a fost întocmit de misiunea diplomatică sau de oficiul consular. Eliberarea duplicatului se realizează la cererea scrisă motivată a uneia dintre părţile actului notarial, a succesorilor sau reprezentanților de drept ai uneia dintre părțile actului notarial, inclusiv pentru cazuri de pierdere sau deteriorare a originalului actului notarial, notarul eliberează duplicatul actului notarial, originalul căruia se păstrează în arhiva sa. În cazul exercitării dreptului de gaj, prezentând actul ce confirmă transmiterea în posesie a bunului gajat, creditorul gajist are dreptul să solicite duplicatul actului notarial translativ de proprietate asupra bunului gajat, iar notarul este obligat să elibereze duplicatul actului notarial, originalul căruia se păstrează în arhiva sa.

Pentru a afla mai multe informații despre serviciul consular, contactați misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din țara în care vă aflați.

publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1 Depunerea solicitării

    Solicitare de eliberare a dublicatului actului notarial se depune la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din țara în care vă aflați.

  • 2
    Pas 2 Achitarea taxei consulare

    Achitarea taxei consulare

  • 3
    Pas 3 Examinarea solicitării

    Examinarea solicitării de către funcționarul consular

  • 4
    Pas 4 Eliberarea duplicatului actului notarial

    Duplicatul actului notarial poate fi ridicat la misiunea diplomatică sau oficiul consular la care a fost depusă solicitarea.

Министерство Иностранных Дел
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.