Autorizarea centrelor de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale

Obținerea Certificatului de înregistrare în calitate de centru de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Cererea și documentele necesare se depune:

    1) online prin accesarea butonului Solicită (https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/87);

    2) la ghișeul SFS, iar cu ajutorul funcționarului fiscal din cadrul Direcției generale metodologie proceduri fiscale se încarcă în SI GEAP.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea și examinarea cererii și a documentelor anexate

    Serviciul Fiscal de Stat (funcționarul fiscal) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, Serviciul Fiscal de Stat (funcționarul fiscal) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    În baza setului complet de documente, funcționarul fiscal perfectează actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstrează întrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării, care se va examina și semna de persoana responsabilă din cadrul Serviciului Fiscal de Stat.

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea Autorizației

    Când actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) (scrisoare) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) și confirmă recepționarea documentului.

    În cazul când actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF) se eliberează pe hîrtie (la solicitare sau conform cerințelor instituției solicitante), recepționarul/specialistul tipărește actul permisiv (Certificat CAT MCC/IF), îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.


Государственная налоговая служба
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.