Înregistrarea divorțului la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Republicii Moldova

Cetățenii Republicii Moldova pot depune cererea de înregistrare a divorțului la misiunile diplomatice și oficiile consulare:

  1. Înregistrarea divorțului în temeiul cererii comune a soților, în cazurile în care între aceștea nu există neînțelegeri referitoare la partajul proprietății comune în devălmășire, la întreținerea, educația și domiciliul copiilor minori comuni sau la întreținerea unuia dintre soți.
  2. Înregistrarea divorțului în temeiul cererii unuia dintre soți privind desfacerea căsătoriei și al hotărîrii (sentinței) instanței judecătorești, dacă celălalt soț este supus unei măsuri de ocrotire judiciară, este dispărut ori este condamnat la privațiune de liberatate pe un termen mai mare de 3 ani.
  3. Înregistrarea divorțului în temeiul hotărîrii instanței judecătorești cu privire la desfacerea căsătoriei.


*Pentru a afla mai multe informații despre serviciul solicitat, contactați misiunea diplomatică sau oficiul consul al Republicii Molodva din țara în care vă aflați.

publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1 Depunerea cererii

    Depunerea cererii de înregistrare a divorțului și a documentelor necesare la misiunile diplomatice și oficiile consulare a Republicii Moldova din țara în care se află solicitantul.

  • 2
    Pas 2 Achitarea taxei

    Achitarea taxei consulare

  • 3
    Pas 3 Examinarea cererii

    Examinarea cererii de către funcționarul consular

  • 4
    Pas 4 Înregistrarea și înmânarea certificatului de divorț

    Înregistrarea divorțului și înmânarea certificatului de divorț la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova

Министерство Иностранных Дел
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.