Obligaţia de prezentare a Listei de evidență nominală a persoanelor neangajate, asigurate de Guvern, conform art. 10 alin. (2) lit. d) al Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, nr.1585-XIII din 27 februarie 1998, o au instituţiile Republicii Moldova responsabile de ţinerea evidenţei nominale a persoanelor neangajate asigurate de Guvern, indicată la art.4 alin.(9) al aceleiași legi (în continuare – Instituții abilitate). Categoriile de persoane asigurate de Guvern sunt stabilite la art. 4, alin 4) din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nr.1585-XIII din 27 februarie 1998 cu modificările şi completările ulterioare. Canalul electronic de raportare „Declaraţie electronică” oferă instituţiilor obligate să țină evidența categoriilor de persoane asigurate de Guvern posibilitatea de a prezenta online listele de evidenţă nominală a persoanelor asigurate din contul statului (Formularul 2-04/l).

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Prezentarea Formularului

    Informația cu privire la persoanele neangajate, asigurate de Guvern se prezintă de către instituțiile abilitate ale Republicii Moldova, prin intermediul serviciului ”Declarație electronică”. Pentru persoanele, ce nu dețin număr de identificare de stat (IDNP), formularul 2-04/l se completează și se prezintă Serviciului teritorial de relații cu beneficiarii al CNAM, pe suport de hârtie, semnat olograf sau cu semnătură electronică pe poșta electronică suport@cnam.gov.md. Acordarea statutului de persoană asigurată de Guvern pentru categoriile de mai jos se efectuează de către asigurător în baza actelor confirmative și a Cererii (Formularul C-01) completate și semnate olograf sau cu semnătură electronică.

    Setul de documente se depune la Serviciul teritorial de relații cu beneficiarii al CNAM sau la poșta electronică suport@cnam.gov.md:

    Pentru elevi și studenți încadrați în sistemul de învățământ la nivelurile 3-8, conform art. 12 din Codul educației al RM, cu frecvență, cei care își fac studiile peste hotarele țării. 1. Formularul nr. C-01; 2. Actul de identitate; 3. Certificat de la instituția de învățământ, la care își face studiile; 4. Carnet de elev/student, cardul studentului după caz;

    Pentru persoanele ce au atins vârsta standard de pensionare conform legislației naționale, dar beneficiază de pensie din partea altui stat. 1. Formularul nr. C-01; 2. Actul de identitate; 3. Certificatul/legitimația sau alt document, care confirmă eliberarea pensiei de către alt stat.

    Pentru părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani 1. Formularul nr. C-01; 2. Actul de identitate; 3. Certificatele de naștere a copiilor; 4. Declarație pe propria răspundere completată și semnată; 5. Certificat de la primărie/asociația locativ comunală despre componența familiei.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea informațiilor

    Serviciul teritorial de relații cu beneficiarii al CNAM/oficiul central al CNAM, examinează dosarele și acordă statut persoanei asigurate de Guvern în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală, conform actelor normative în vigoare.

    pdf
    pdf

Национальная Медицинская Страховая Компания
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.