Raportarea informației privind inițierea/încetarea raporturilor de muncă

IRM19 - Informație pentru stabilirea drepturilor sociale și medicale aferente raporturilor de muncă este necesară în scopul acordării statutului de persoană asigurată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală,

Informaţia nominalizată se prezintă de către angajator în termen de pînă la 10 zile lucrătoare de la data angajării sau modificării/încetării raporturilor de muncă, emiterii ordinului de acordare a concediului de îngrijire a copilului sau concediului paternal. Termenul de prezentare a informaţiei nominalizate (Forma IRM19) se determină începând cu ziua următoare după data indicată în ordin.

Informația pentru persoanele ce nu dețin IDNP se prezintă suplimentar, agențiilor teritoriale și reprezentaților CNAM pe suport de hârtie.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea raportului

    Pentru depunerea raportului prin intermediul Ghișeului unic de raportare, este necesar de autentificare pe: https://raportare.gov.md/. Informația cu privire la inițierea raporturilor de muncă se prezintă de către angajator, la necesitate, în cazul survenirii evenimentului asigurat (maladie sau afecțiune) până la data prezentării dării de seamă privind impozitul pe venit, primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală reţinute şi contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii calculate. În informația prezentată vor fi incluse numai persoanele salariate încadrate de angajator prin contract individual de muncă, conform Codului muncii. Informația cu privire la inițierea raporturilor de muncă se prezintă Serviciului Fiscal de Stat prin canale electronice de raportare în regim on-line şi cu aplicarea semnăturii digitale. Drept confirmare de recepţionare este recipisa electronică. Informația cu privire la inițierea raporturilor de muncă se completează în limba de stat. Cerințele de bază la completarea informației sunt plenitudinea şi veridicitatea datelor înscrise. În cazul inițierii raporturilor de muncă cu persoanele care nu dețin un număr de identificare de stat (IDNP), Informația cu privire la inițierea raporturilor de muncă se va prezenta, pe suport de hârtie, Serviciul teritorial de relații cu beneficiarii al CNAM, în două exemplare, cu aplicarea semnăturii olografe, autentificată cu ștampila Angajatorului. La prezentarea informației pe suport de hârtie nu se admit modificări şi corectări.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea informației

    Statutul de persoană asigurată angajată se acordă/suspendă în baza informației aferente raporturilor de muncă.

Национальная Медицинская Страховая Компания
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.