Certificat al întreprinderii de întreţinere tehnică

Act permisiv, emis în condițiile legii de autoritatea competentă, care atestă dreptul și capacitatea întreprinderii de întreținere de a întreprinde una dintre operațiile următoare sau o combinație a lor: întreținere, revizie, reparație, inspecție, înlocuire, modificare și remedierea defecțiunii unei aeronave sau a unei componente a aeronavei, cu excepția inspecției premergătoare zborului.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Solicitantul depune cererea online prin accesarea butonului Solicită; sau la ghișeul unic al AAC, la adresa - mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2. Cererea se depune conform formularului din anexă.

    publicService.channels.2.title

    docx

  • 2
    Pasul 2. Examinarea cererii și documentelor prezentate

    AAC inițiază procedura administrativă, examinează cererea și documentele însoțitoare. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii. În baza setului complet de documente AAC (specialistul), în cadrul echipei de audit, va efectua verificarea conformării întreprinderii cu atribuții de întreținere cerințelor Reglementărilor stabilite. Pe parcursul auditului de verificare pentru autorizare se convoacă o ședință cu managerul responsabil, pentru a se asigura că acesta înțelege bine importanta finanțării autorizării, privind punerea în conformitate cu procedurile specificate în manualul întreprinderii (MOE). Ulterior o astfel de ședință se va convoca cel puțin o dată pe parcursul perioadei de supraveghere (una dată la 24 de luni).

  • 3
    Pasul 3. Perfectarea certificatului

    În caz de conformitate și înțelegere deplină, specialistul prezintă întreg setul de documente împreună cu proiectul actului permisiv Comisiei de certificare a AAC RM, care va recomanda perfectarea actului permisiv și prezentarea lui Directorului AAC spre semnare. În cazul refuzului acordării actului permisiv specialistul informează în scris solicitantul despre decizia de neacordare a Certificatului de autorizare a întreprinderii de întreținere împreună cu motivele care au stat la baza ei, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstrează întrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării. Actul permisiv se completează în conformitate cu formularul din anexă.

    docx

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea actului permisiv

    Când actul permisiv este gata, specialistul îl înmânează solicitantului (sau reprezentantului său legal) în formă fizică, contra semnăturii în Registrul de eliberare a actelor permisive. Actul permisiv poate fi recepționat de solicitant și prin intermediul sistemului SIA GEAP.

    docx

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.