Aprobarea programelor de pregătire pentru organizații

Aprobarea programelor de pregătire pentru organizațiile de pregătire aprobate (ATO - Organizație de pregătire aprobată, DTO - Organizație de pregătire declarată, OP-CTA - Organizație de pregătire aprobată pentru controlori de trafic aerian, OP-CC Organizație de pregătire pentru membrii echipajului de cabină) poate fi solicitată de către organizațiile aprobate de AAC, titulare de certificate de aprobare (ATO, OP-CTA,OP- CC) emise de AAC sau dețin aprobarea programului de pregătire inițial DTO sau organizațiile (ATO, OP-CTA, OP-CC) care solicită un certificat de organizație de pregătire sau o organizație de pregătire DTO care a depus declarația către AAC. Solicitantul depune cererea de aprobare/declarația, după caz, a organizației de pregătire sau trebuie să dețină un certificat de aprobare (ATO, OP-CTA, OP-CC) sau să dețină aprobarea programului inițial (DTO).

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea cererii

    Organizațiile de pregătire ATO, OP-CTA, OP-CC depun cererea de aprobare, iar organizațiile de pregătire DTO depun declarația și programul de pregătire, la ghișeul unic AAC, situat mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2 sau prin intermediul adresei electronice: info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

  • 2
    Procesarea și examinarea

    Procesul de examinare pentru ATO se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 3, Secțiunile 1 și 3 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru DTO se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 3, Secțiunile 1 și 2 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru OP-CC se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 4, Secțiunea 7 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru OP-CTA se desfășoară în conformitate cu cerințele din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea organizațiilor de pregătire” PIAC-ATCO-COP.

  • 3
    Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Aprobarea/refuzul aprobării unui program de pregătire se comunică solicitantului la adresa electronică, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic. În cazul aprobării inițiale a unui program de pregătire a organizațiilor ATO, DTO, OP-CC, OP-CTA , AAC eliberează certificatul de aprobare a organizației de pregătire corespunzător. În cazul aprobării unui nou program de pregătire a organizațiilor ATO, DTO, OP-CC, OP-CTA , AAC eliberează certificatul de aprobare a organizației de pregătire modificat corespunzător. Documentele se eliberează solicitantului la ghișeul unic AAC (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2, Secţia licenţiere personal aeronautic).

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.