Autorizarea transportului bunurilor periculoase

Bunuri periculoase (dangerous goods – DG) : articole sau substanţe care pot reprezenta un risc pentru sănătate, siguranţă, bunurile materiale sau mediu şi care se regăsesc în lista cu bunuri periculoase din instrucţiunile tehnice sau care sunt clasificate conform acestor instrucţiuni.

Serviciul presupune : o aprobare acordată de Autoritatea Aeronautică Civilă pentru transportul bunurilor periculoase pe calea aerului.

Sunt relevante : Instrucțiunile tehnice (Technical instructions) pentru transportul aerian în siguranță al mărfurilor periculoase (Doc. 9284), aprobate și emise periodic în conformitate cu procedura stabilită de Organizația Aviației Civile Internaționale.

În absența unei referințe specifice în Instrucțiunile tehnice care să permită aprobarea, poate fi solicitată o derogare.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Cererea se depune la ghișeul unic AAC, situat în mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2 sau se transmite prin intermediul adresei electronice: info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

  • 2
    Pasul 2. Procesarea și examinarea

    Procesul de examinare se desfășoară în conformitate cu prevederile Cerințelor tehnice CT-TABP și Mijloacelor acceptabile de punere în conformitate la CT-TABP (AMC la CT-TABP).

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea/refuzul de eliberare

    Aprobarea/refuzul aprobării transportului bunurilor periculoase se comunică solicitantului la ghișeul unic AAC (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2). La fel, comunicarea poate fi realizată prin intermediul poștei electronice, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.