Certificat de navigabilitate pentru aeronavă

Certificat de navigabilitate - act permisiv, emis în condițiile legii de autoritatea competentă, care confirmă în urma unei inspecții, revizii, reparații, modificări sau instalări, că aeronava concretă sau părțile ei componente corespund normelor de navigabilitate aplicabile in Republica Moldova și operarea acesteia este permisă de către AAC.

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea cererii

    Solicitantul depune cererea online prin accesarea butonului Solicită, pe portalul guvernamental SIA GEAP, sau, la ghișeul unic al AAC, la adresa mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Examinarea cererii și a documentelor anexate

    Cererea și documentele anexate, se examinează în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr. 468 din 09.10.2019 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea cerințelor și procedurilor administrative de certificare pentru navigabilitate și mediu a aeronavelor și a produselor, pieselor și echipamentelor aferente, precum și certificarea organizațiilor de proiectare și producție și Procedurilor şi Instrucţiunilor Aeronautice Civile PIAC – AW – CNV Proceduri şi instrucțiuni administrative pentru certificarea navigabilității aeronavelor. Certificatul de navigabilitate se eliberează atunci cînd solicitantul demonstrează că aeronava este conformă cu proiectul de tip aprobat în certificatul său de tip şi că documentele, inspecţiile şi încercările relevante demonstrează că aeronava este în condiţie de operare în siguranţă.

  • 3
    Perfectarea și eliberarea certificatului

    Urmare a constatării că setul de acte prezentat corespunde cu cerințele legale aplicabile, AAC, perfectează Certificatul de navigabilitate pentru aeronavă conform formularului din anexă. Certificatul este întocmit prin intermediul sistemului SIA GEAP. Certificatul poate fi recepționat de solicitant pe adresa electronică sau la ghișeul unic al AAC.

    docx
    docx

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.