Certificat pentru centrele de pregătire a personalului aeronautic

Organizaţia de pregătire aprobată (Approved training organization) - organizaţia aprobată de către un stat contractant conform cerinţelor p. 1.2.8.2 şi suplimentului 2 al Anexei 1 al Convecţiei privind Aviaţiei Civile Internaţionale pentru efectuarea instruirii membrilor echipajului de zbor şi care funcţionează sub controlul acestui stat.

Cerinţele cu privire la procedura de acordare a validării a certificatelor, calificărilor şi autorizaţiilor acordate de către autorităţile aeronautice civile ale altor state membre OACI, sunt stabilite de prevederile Regulamentului de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la personalul navigant din aviația civilă, aprobat de Hotărîrea Guvernului nr. 204/2020.

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea solicitării

    Solicitarea poate fi depusă la ghișeul AAC la adresa mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2, sau la adresa de email - info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

  • 2
    Examinarea cererii și a documentelor anexate

    Cererea și actele anexate, se examinează în conformitate cu prevederile Procedurilor și Instrucțiunilor Aeronautice Civile PIAC – CPN Certificarea personalului navigant. Formularului standardizat și lista documentelor suport necesare pentru examinarea cererii sunt prevăzute în formularul de cerere. În situația în care documentele justificative nu sunt suficiente pentru procesul de certificare solicitat, termenul de 30 de zile se aplică din momentul prezentării de către solicitant a tuturor documentelor necesare.

  • 3
    Perfectarea și eliberarea certificatului

    Procedura de examinare a actelor se încheie prin completarea listei de verificare înainte de emiterea certificatului solicitat, care atestă conformarea cu cerințele aplicabile specifice solicitării fiind asumată de către subdiviziunea PEL AAC. Certificatele se emit în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la semnarea acestora de către Directorul AAC.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.