Pensie de dizabilitate militarilor şi persoanelor din corpul de comandă și trupele organelor afacerilor interne

Acordarea unui drept bănesc militarilor, care îndeplinesc serviciu prin contract, persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne eliberate din serviciu, care au realizat un stagiu de cotizare prevăzut de legislație.

Militarii, persoanele din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne, precum şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, şi din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri care au devenit persoane cu dizabilităţi, dacă dizabilitatea a survenit în timpul îndeplinirii serviciului sau cel mult după trei luni de la eliberare din serviciu, sau după expirarea acestui termen, dacă a fost cauzată de o rănire, contuzie, schilodire sau afecţiune contractată în perioada îndeplinirii serviciului.

Pentru a solicita serviciul la CTAS din raza de domiciliu puteți face o programare prealabilă la linkul: https://servicii.gov.md/programare.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii și a documentelor necesare

    Cererea și documentele necesare se depun la CTAS din raza de domiciliu a solicitantului.

  • 2
    Pasul 2. Prelucrarea documentelor și emiterea deciziei

  • 3
    Pasul 3. Formarea plăţilor şi transmiterea informaţiilor către serviciul guvernamental de plăți electronice MPay pentru distribuirea sumei prestaţiei

  • 4
    Pasul 4. Distribuirea prestaţiei către beneficiar prin modalitatea de plată selectată

    publicService.channels.5.title

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.