Indemnizaţia unică la naşterea copilului

Acordarea unui sprijin financiar unic mamei la nașterea copilului, iar în cazul decesului ei – reprezentantului legal al copilului, cu condiția că copilul a fost înregistrat la subdiviziunea competentă a Agenţiei Servicii Publice şi datele pentru stabilirea indemnizației sunt disponibile în resursele informaționale de stat și înregistrate în sistemul informațional al Casei Naționale de Asigurări Sociale, în termen de 12 luni de la data nașterii copilului. 

Indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește din oficiu în baza datelor disponibile în Registrul de stat al populației, consumate prin intermediul platformei de interoperabilitate, fără a depune cererea la casa teritorială de asigurări sociale sau e-cerere.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Recepționarea datelor privind nașterea copilului, disponibile în Registrul de Stat al Populației, prin intermediul platformei de interoperabilitate (MConnect)

  • 2
    Pasul 2. Emiterea deciziei

  • 3
    Pasul 3. Formarea plăților și transmiterea informațiilor către serviciul guvernamental de plăți electronice MPay pentru distribuirea sumei prestației

  • 4
    Pasul 4. Distribuirea prestației către beneficiar prin modalitatea de plată selectată

    Livrează

Informația din această pagină este oferită de către Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiCasa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
Mai multe
Acest serviciu poate fi solicitat și prin intermediul CUPS
Vezi lista CUPS
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.