Ajutor de deces persoanelor asigurate

Acordarea unui sprijin financiar unic în cazul decesului persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale.

Persoana care prezintă actul de înregistrare a decesului, eliberat de organul abilitat al Republicii Moldova, în caz de deces al persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova: asiguratului, pensionarului, şomerului cu drept la ajutor de şomaj sau persoanei care nu are statut de asigurat, dar a realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani.

Pentru a solicita serviciul la CTAS din raza de domiciliu puteți face o programare prealabilă la linkul: https://servicii.gov.md/programare 

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii și a documentelor necesare

    Cererea și documentele necesare se depun la CTAS din raza de domiciliu a solicitantului.

  • 2
    Pasul 2. Prelucrarea documentelor și emiterea deciziei

  • 3
    Pasul 3. Formarea plăţilor şi transmiterea informaţiilor către serviciul guvernamental de plăți electronice MPay pentru distribuirea sumei prestaţiei

  • 4
    Pasul 4. Distribuirea prestaţiei către beneficiar prin modalitatea de plată selectată

    Plata prestaţiilor sociale (pensii, indemnizaţii, alocaţii, ş.a.) se efectuează lunar, pentru luna curentă, prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

    Poate opta pentru a primi prestaţia socială prin intermediul Î.S. “Poşta Moldovei” sau prin intermediul instituţiilor financiare (prin card bancar).

    Beneficiarii care au selectat primirea prestaţiei sociale prin interemdiul Î.S. “Poşta Moldovei”, pot ridica banii de la orice oficiu poştal din ţară, indiferent de domiciliu, iar cei care au selectat primirea prestaţiei prin intermediul cardului bancar, pot solicita deschiderea unui card bancar social, cu menţiunea primirii tuturor prestaţiilor sociale la cardul bancar.

    Lista prestatorilor disponibili în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay) poate fi gasită accesînd https://mpay.gov.md/Info/Partners .

    publicService.channels.5.title

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.