Alocaţie socială de stat pentru copii în vârstă de până la 18 ani cu dizabilitate severă, accentuată şi medie

Acordarea unui drept bănesc copiilor în vârstă de până la 18 ani cu dizabilitate severă, accentuată şi medie.

Începând cu 01.01.2024, în cazul copiilor cu dizabilităţi severe, accentuate sau medii cu vârsta de până la 18 ani, alocaţia se stabileşte de CTAS mamei, iar în cazul decesului mamei – tatălui copilului, din oficiu, în baza datelor disponibile în resursele informaţionale de stat, consumate prin intermediul platformei de interoperabilitate.

Pentru a solicita serviciul la CTAS din raza de domiciliu puteți face o programare prealabilă la linkul: https://servicii.gov.md/programare

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Alocația se stabilește în regim automatizat sau la depunerea cererii

    Începând cu 01.01.2024, în cazul copiilor cu dizabilităţi severe, accentuate sau medii cu vârsta de până la 18 ani, alocaţia se stabileşte de CTAS automatizat mamei, iar în cazul decesului mamei – tatălui copilului, din oficiu, în baza datelor disponibile în resursele informaţionale de stat, consumate prin intermediul platformei de interoperabilitate.

    În cazul în care reprezentantul legal al copilului este tatăl, în alte situaţii decât cea specificată anterior, sau este tutore (curator), alocaţia se stabileşte la cererea depusă la ghişeul CTAS de la domiciliu:

    a) personal de către acesta;

    b) prin intermediul reprezentantului desemnat prin procură;

    c) prin împuternicire de reprezentare în baza semnăturii electronice, consemnată în Registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice MPower.

  • 2
    Pasul 2. Prelucrarea documentelor și emiterea deciziei

  • 3
    Pasul 3. Formarea plăţilor şi transmiterea informaţiilor către serviciul guvernamental de plăți electronice MPay pentru distribuirea sumei prestaţiei

  • 4
    Pasul 4. Distribuirea prestaţiei către beneficiar prin modalitatea de plată selectată

    Lista prestatorilor disponibili în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay) poate fi gasită accesînd https://mpay.gov.md/Info/Partners .

    publicService.channels.5.title

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.