Permis de conducere internațional

  • Titularul permisului de conducere naţional al Republicii Moldova, la solicitare poate fi documentat şi cu permis de conducere internaţional, de modelul aprobat de Guvern (DL 2008, DL 2015, DL 2019), conformat la prevederile Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 08.11.1968, care a fost ratificată de către Republica Moldova prin Hotărârea Parlamentului nr. 131II din 2 martie 1993.
  • Permisul de conducere internațional, este valabil la conducerea vehiculelor în trafic internaţional, numai în prezenţa permisului de conducere naţional al Republicii Moldova, deţinut.
  • Pot fi documentaţi cu permis de conducere internaţional, titularii permiselor de conducere naţionale ale Republicii Moldova, de modelele care la momentul adresării sunt în vigoare în Republica Moldova, sunt supuse evidenţei în Sistemul informaţional de stat ,,Registrul de stat al conducătorilor de vehicule” şi care dețin statut ,,valabil”.
  • Permisul de conducere internațional se eliberează pe un termen de până la 3 (trei) ani, cu condiţia că acest termen să nu depăşească termenul de valabilitate a permisului de conducere naţional deţinut de către solicitant. 
  • La preschimbarea permisului de conducere naţional al Republicii Moldova, în baza căruia persoana a fost documentată cu permis de conducere internaţional, ultimul îşi pierde valabilitatea şi se anulează.

Permisul de conducere internațional poate fi livrat la destinație prin intermediul serviciului guvernamental de livrare MDelivery (https://mdelivery.gov.md)


publicService.steps.title

  • 1
    Pas 1. Depunerea cererii

    Cererea se depune la Ghișeul Centrului multifunctional /subdiviziunii structurale a ASP

  • 2
    Pas 2. Achitarea serviciului

    Serviciul se execută doar după achitarea acestuia prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Modalități de plată: - pe pagina mpay.gov.md; - prin intermediul sistemelor de internet banking; - în numerar la ghişeul unei bănci; - la terminalul de plată.

    publicService.channels.4.title

  • 3
    Pas 3. Procesarea solicitării

    Imprimarea chestionarului, şi verificarea de către solicitant a informaţiei introduse în baza de date pentru perfectarea permisului de conducere internaţional şi semnarea chestionarului.

  • 4
    Pas 4. Executarea comenzii

  • 5
    Pas 5. Eliberarea permisului de conducere

    Actualizarea datelor în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule. Înmânarea permisului de conducere international solicitantului la ghișeul subdiviziunii structurale a ASP, reprezentantului prin procură autentificată potrivit legii sau persoanei delegate prin împuternicire de reprezentare MPower. Este disponibilă livrarea la adresa solicitată prin intermediul serviciului de eliberare a documentelor pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul serviciului guvernamental de livrare MDelivery (https://mdelivery.gov.md)

    publicService.channels.5.title

publicService.disclaimerAgenția Servicii Publice
publicService.allowsMPower
publicService.allowsMPowerLink
publicService.allowsMDelivery
publicService.allowsMDeliveryLink
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.