Adeverinţa privind confirmarea statutului străinului pe teritoriul Republicii Moldova

Adeverința se eliberează pentru necesitatea serviciilor publice: înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, la deschiderea unui cont bancar, la înregistrarea propriei companii etc.

 Adeverința confirmă:

 – atribuirea numărului de identificare de stat (IDNP) din Registru de stat al populației;

 – eliberarea actului de identitate sau lipsa acestuia;

 – înregistrarea la domiciliu/ reşedinţă sau lipsa acestuia;

– componenţa familiei.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Cererea privind eliberarea adeverinței privind confirmarea statutului străinului pe teritoriul Republicii Moldova se depune personal sau de reprezentantul împuternicit prin procură autentificată. Cererea se depune la Ghișeele de documentare a străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație, precum și la adresa de email: migratie@mai.gov.md.

  • 2
    Pasul 2 Examinarea cererii și a documentelor anexate

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea adeverinței

    Adeverinţele se înmânează, contra semnătură, solicitantului sau reprezentantului său legal, sau reprezentantului împuternicit prin procură autentificată de notar sau de alte persoane abilitate prin lege cu astfel de funcţie, iar la cererea solicitantului - şi prin scrisoare recomandată cu confirmare de recepţionare. La înmânarea adeverinţei solicitantul se identifică prin actul de identitate, iar în cazul înmânării acesteia reprezentantului legal sau reprezentantului împuternicit prin procură, suplimentar se prezintă documentele ce atestă dreptul de reprezentare.

Informația din această pagină este oferită de către Inspectoratul General pentru Migrație . În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiInspectoratul General pentru Migrație
Inspectoratul General pentru Migrație
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.