Prelungirea vizelor pentru străini

Prelungirea vizei poate avea loc doar în acelaşi scop pentru care a fost acordată. Prelungirea vizelor se face printr-un consemn aplicat în documentul de trecere a frontierei de stat, indiferent de modul de depunere a cererii de viză pentru intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Serviciul prelungire viză/sejur este divizat în mai multe categorii: solicitant care pot fi atât persoane fizice, cât și juridice.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Cererea se depune la Ghișeele de documentare a străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea termenului stabilit în viză. Solicitarea privind prelungirea vizei sau a duratei de ședere acordate prin viză poate fi depus de către străin personal, de către instituția, organizația, întreprinderea interesată sau de către reprezentantul legal.

  • 2
    Pasul 2 Examinarea solicitării

  • 3
    Pasul 3 Eliberarea vizei

    În termenul stabilit funcţionarul serviciului competent eliberează solicitantului la GUDS, paşaportul cu viza/durata de şedere acordată prin viză prelungită, fapt consemnat prin semnătura solicitantului pe versoul cererii/demersului depus. Bonurile de plată se anexează la dosar. Funcţionarul Serviciului teritorial asigură remiterea acestora la Secţia vize, întocmind în acest scop un borderou de expediere a corespondenţei conform ordinii stabilite.

  • 4
    Pasul 4. Decizia de refuz

    În caz de refuz în prelungirea vizei, solicitantului sau reprezentantului legal i se eliberează paşaportul contra semnătura acestuia pe versoul cererii/demersului, cu menţiunea că a primit paşaportul fără viză prelungită.

  • 5

    Viza de scurtă şedere prin care s-a acordat un termen de şedere mai mic de 90 de zile poate fi prelungită cu noi termene, astfel încît durata totală a şederii acordate să nu depăşească 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere

Informația din această pagină este oferită de către Inspectoratul General pentru Migrație . În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiInspectoratul General pentru Migrație
Inspectoratul General pentru Migrație
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.