Înscrierea unui obiect al dreptului de autor sau al drepturilor conexe şi eliberarea adeverinţei privind înscrierea obiectelor dreptului de autor şi ale drepturilor conexe

În urma examinării cererii şi documentelor anexate la cerere, obiectul se înscrie în Registrul de Stat al obiectelor protejate de dreptul de autor şi drepturile conexe şi se eliberează adeverința de înscriere a obiectelor dreptului de autor şi drepturilor conexe.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii de înscriere a unui obiect al dreptului de autor sau al drepturilor conexe

    Cererea se depune:

    -   on-line, prin accesarea link-ului (https://e-servicii.agepi.gov.md/);

    -   prin e-mail, cerere@agepi.gov.md;

    -   la ghişeul Agenţiei pe adresa: Str. Andrei Doga nr. 24, bloc 1, MD-2024, Chișinău, Republica Moldova. În cazul depunerii cererii direct la AGEPI, odată cu cererea se depun şi toate documentele necesare înscrierii. 

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Achitarea serviciului

    Serviciul se achită:

    - prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay (https://mpay.gov.md); 

    - direct la ghișeu; - prin transfer bancar.

    publicService.channels.4.title

  • 3
    Pasul 3. Examinarea cererii şi a documentelor anexate

    Cererea se consideră depusă din momentul prezentării întregului pachet de documente necesar. În cazul neprezentării acestora, cererea nu va fi acceptată. În celelalte cazuri de depunere a cererii de înscriere, materialele anexate la cerere urmează a fi prezentate direct la AGEPI în decurs de 3 zile lucrătoare.

    Solicitantul este notificat privind înlăturarea iregularităților depistate, după caz. 

  • 4
    Pasul 4. Înscrierea obiectului dreptului de autor sau drepturilor conexe în Registrul de Stat al obiectelor protejate de dreptul de autor şi drepturile conexe sau emiterea deciziei de refuz

    Cererea depusă și documentele anexate sunt examinate conform procedurii. În urma examinării cererii şi documentelor anexate la cerere, obiectul se înscrie în Registrul de Stat al obiectelor protejate de dreptul de autor şi drepturile conexe sau se emite decizia de refuz.

  • 5
    Pasul 5. Eliberarea adeverinței de înscriere a obiectelor dreptului de autor şi drepturilor conexe sau a deciziei de refuz

    În urma examinării cererii şi documentelor anexate la cerere și înscrierii obiectului în Registrul de Stat al obiectelor protejate de dreptul de autor şi drepturile conexe, se eliberează adeverința privind înscrierea obiectelor dreptului de autor și ale drepturilor conexe. În caz dacă solicitantul nu înlătură iregularitățile depistate, se emite decizia de refuz. Adeverința de înscriere poate fi recepționată la oficiul Agenției.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.