Certificat al întreprinderii de deservire la sol

Act permisiv, emis în condițiile legii de autoritatea competentă, care atestă dreptul și capacitatea întreprinderii de deservire la sol pentru desfășurarea activității de deservire la sol - servicii necesare pentru sosirea și plecarea aeronavelor pe/de pe aeroport. 

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea solicitării și a pachetului de documente

    Cererea cu documentele aferente, pot fi depuse de solicitant pe următoarele căi: - online prin accesarea butonului Solicită; - la Sediul AAC (Serviciul Secretariat); - pe adresa DRI@caa.gov.md (Solicitarea trebuie să corespundă cerințelor legale, stabilite pentru un document electronic). Solicitantul (sau reprezentantul său legal) îndeplinește cererea și încarcă documentele necesare, personal sau cu ajutorul recepționarului de la ghișeu. În cazul când Solicitantul (sau reprezentantul său legal): a) depune cererea și documentele necesare cu ajutorul recepționarului de la ghișeu, recepționarul:  va primi și va înregistra corespunzător cererea de solicitare a certificatului și va primi documentele prezentate de solicitant, și  va elibera imediat și necondiționat solicitantului certificatul constatator conform modelului indicat în anexa nr.3 la Legea 160 din 22.07.2011, și  va expedia cazul (copiile electronice ale cererii și a documentelor prezentate) autorității emitente pentru revizuire. Cererea poate fi returnată solicitantului doar în cazul când cererea nu conține informația necesară pentru identificarea solicitantului. b) depune cererea și încarcă documentele personal direct în sistem, sistemul:  va genera automat documentul în format electronic de confirmare a primirii cererii și documentelor („certificatul constatator”) și  în mod automat va direcționa cererea și setul de documente autorității emitente. Solicitantul va depune cererea conform formularului din anexă.

    publicService.channels.2.title

    docx

  • 2
    Examinarea cererii și a documentelor anexate

    AAC (specialistul) inițiază procedura administrativă, examinează cererea și documentele însoțitoare. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

  • 3
    Perfectarea actului permisiv

    După expertiza documentelor prezentate și înlăturarea deficiențelor depistate în procesul expertizei, AAC inspectează solicitantul pentru a verifica conformarea întreprinderii de deservire la sol cerințelor stabilite, inclusiv starea financiară a întreprinderii, suficiența mijloacelor de care dispune pentru asigurarea deservirii la sol în condiții de siguranță; În caz de conformitate, specialistul perfectează actul permisiv, care se semnează de către Directorul AAC. În cazul refuzului acordării Certificatului întreprinderii de deservire la sol specialistul informează în scris solicitantul despre decizia de neacordare a Certificatului întreprinderii de deservire la sol, împreună cu motivele care au stat la baza ei, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstrează întrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării. Perfectarea formularului actului permisiv se realizează cu respectarea cerințelor de la pct. 25-27 și 29 din RAC-HOC.

    docx

  • 4
    Eliberarea actului permisiv

    Actul permisiv emis poate fi recepționat de solicitant direct prin intermediul SIA GEAP sau la ghișeul unic al AAC. Reprezentantul AAC înmânează actul permisiv solicitantului (sau reprezentantului său legal) în formă materială, contra semnăturii în Registrul de eliberare a actelor permisive.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.