Certificat de centru de medicină aeronautică

Act, emis în condițiile legii de Autoritatea Aeronautică Civilă, care atestă dreptul organizației la examinarea medicală a personalului aeronautic ce deţine sau solicită eliberarea unui certificat medical de aptitudine corespunzător clasei 1, 2 şi 3.


publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea cererii

    Cererea poate fi depusă de solicitant, completându-se modelul din Anexa nr. 23 la Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile PIAC – MED Certificarea medicală a personalului aeronautic, pe următoarele căi:

    1) la ghișeul unic al AAC, situat în mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2;

    2) la adresa de poștă electronică info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

    Cererea este însoțită de dosarul de certificare care include documentele menționate la pct. 8.1. subpct. (2) din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile PIAC – MED Certificarea medicală a personalului aeronautic.

  • 2
    Procesarea și examinarea

    După examinarea cererii și dosarului de certificare, AAC informează solicitantul privind rezultatul evaluării documentației depuse și data auditului de certificare.

    Auditul de certificare se desfășoară utilizându-se modelul din Anexa nr. 24 la Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile PIAC – MED Certificarea medicală a personalului aeronautic.

  • 3
    Eliberarea/refuzul de eliberare

    AAC comunică solicitantului rezultatul evaluării și emite, în cazul întrunirii tuturor cerințelor aplicabile, Certificatul de centru de medicină aeronautică.

    Certificatul respectiv se eliberează la ghișeul unic AAC contra semnătură (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2, Serviciul medicină aeronautică) sau se comunică în scris la adresa electronică a solicitantului.

    Refuzul acordării certificatului se comunică solicitantului în scris la adresa electronică cunoscută de AAC, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.