Permisiune pentru obținerea și depozitarea materialelor explozive

Instituirea unui grad de protecție a intereselor vitale ale persoanei și ale societății față de eventualele avarii la obiectivele industriale periculoase și față de efectele acestora, asigurat prin aplicarea unui complex de măsuri privind pregătirea organizatorică și tehnică a agenților economici pentru desfășurarea activităților la obiectivele industriale periculoase.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitarea se depune personal (sau reprezentantul legal):

    1) online - prin accesarea butonului Solicită;  

    2) la ghișeul INST pe adresa: Casa presei, Str. Pușkin 22 municipiul Chișinău, MD-2012 sau e-mail: secretariat@inst.gov.md.

    publicService.channels.2.title

    pdf

  • 2
    Pasul 2. Procesarea cererii

    În cazul când Solicitantul (sau reprezentantul său legal):

    a) Depune cererea și încarcă documentele personal, direct în sistem, în acest caz, sistemul: - Va genera automat documentul în format electronic de confirmare a primirii cererii și documentelor; - În mod automat va direcționa cererea și setul de documente autorizații emitente.

    b) Depune cererea și documentele necesare cu ajutorul recepționarului de la ghișeu, recepționarul: - Va primi și va înregistra corespunzător cererea de solicitare a Permisiunii și va primi documentele prezentate de solicitant; - Va elibera imediat și necondiționat solicitantului Certificatul constatator privind primirea cererii și a anexelor; - Va expedia dosarul (copiile electronice ale cererii și a documentelor prezentate) autorității emitente pentru verificare. Cererea poate fi returnată solicitantului doar în cazul când aceasta nu conține informația necesară pentru identificarea solicitantului.

  • 3
    Pasul 3. Examinarea cererii

    Specialistul din cadrul autorității emitente deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a relua examinarea cererii.

  • 4
    Pasul 4. Perfectarea Referatului tehnic

    Inspectorul examinează cazul și organizează efectuarea inspecției la fața locului și în baza rezultatelor pregătește Referatul tehnic.

  • 5
    Pasul 5. Perfectarea refuzului

    În cazul constatării neprezentării documentelor prevăzute expres de legislație, în perioada suspendării, precum și în cazul în care Referatul tehnic este negativ, se scrie o scrisoare de refuz(respingere), cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului. Scrisoarea se va examina și semna de către șeful Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică sau de către persoana împuternicită, conform prevederilor legii.

  • 6
    Pasul 6. Perfectarea și emiterea actului permisiv

    În cazul în care referatul este pozitiv, specialistul completează (perfectează) actul permisiv, care se va examina și semna de către șeful Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică.

  • 7
    Pasul 7. Notificarea și recepționarea actului permisiv

    Când actul permisiv (scrisoarea) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.

  • 8
    Pasul 8. Eliberarea actului permisiv pe suport de hârtie

    În cazul în care actul permisiv se eliberează pe suport de hârtie (la solicitare sau conform cerințelor instituției solicitante), recepționarul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) cu solicitarea confirmării recepționării actului.

Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.