Înregistrarea depozitului pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar şi a fertilizanţilor

Depozitele specializate (magazinele), suprafețele aferente lor, amenajate și înzestrate cu inventarul necesar, conform normelor sanitaro-igienice, cerințelor de protecție a mediului și regulilor de securitate anti incendiară în vigoare, sunt validate, în modul stabilit, de către direcțiile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în baza procesului verbal, întocmit de comisia mixtă instituită din reprezentanți ai subdiviziunilor teritoriale ale Ministerului Sănătății, Ministerul Mediului cu participarea unui inspector din cadrul DCUPPPUFF.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea notificării

    Solicitantul (sau reprezentantul său legal) depune setul de acte necesar pentru înregistrarea oficială a depozitului specializat prin accesarea butonului Solicită.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Organizarea controlului depozitului.

    Inspectorii subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor pentru domeniul controlul produselor de uz fitosanitar și al fertilizanților, în termen de 5 zile lucrătoare de la recepționarea notificării, organizează un control comun a comisiei mixte pentru validarea depozitului.

  • 3
    Pasul 3. Efectuarea controlului

    Comisia mixtă se deplasează la fața locului pentru a valida depozitul. În urma controlului se întocmește un proces-verbal de control a comisiei mixte, în cel mult 10 zile lucrătoare, cu sau fără prescrierea unor recomandări de înlăturare a neconformităților depistate. Agenția suspendă înregistrarea depozitului specializat. În cazul în care în urma controlului sunt identificate încălcări care prezintă risc major și iminent pentru viața și sănătatea oamenilor sau pentru mediu și care nu pot fi înlăturate, Agenția radiază depozitul din Registru.

  • 4
    Pasul 4. Achitarea

    După efectuarea controlului, solicitantului i se înmânează factura pentru achitarea serviciilor prestate. Serviciul poate fi achitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay: https://mpay.gov.md/

  • 5
    Pasul 5. Eliberarea actului permisiv

    Extrasul privind înregistrarea depozitului pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți se eliberează prin SIA GEAP și se retrage de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și este semnat de către șefii sau șefii adjuncți ai subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor.

  • 6
    Pasul 6. Ținerea evidenței depozitelor specializate

    Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (Direcția control UPPPUFF) ține în format electronic Registrul depozitelor specializate pentru fertilizanți și produse de uz fitosanitar și plasează pe pagina web oficială a ANSA.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.