Perfecționarea profesională a unui utilizator profesionist de produse de uz fitosanitar din categoriile de pericol 1 și 2 de toxicitate acută orală/dermală

În contextul realizării obiectivului major de a promova Bunele Practici Agricole și Utilizărea Durabilă a Pesticidelor, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în parteneriat cu USAID, a dezvoltat platforma digitală https://elearning.ansa.gov.md/ și cursul de instruire „Utilizarea durabilă a pesticidelor”, în conformitate cu criteriile generale stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2020, destinat utilizatorilor și distribuitorilor de produse de uz fitosanitar.

Cursul de instruire conține cerințele privind utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar în scopul reducerii riscurilor şi a efectelor acestora asupra sănătății umane şi a mediului, prin promovarea gestionării integrate a dăunătorilor și a tehnicilor alternative, cum ar fi metodele nechimice pentru protecția plantelor. Cursul include 13 tematici de formare profesională, prezentări video, materiale pentru lectură obligatorie (secțiuni din legi și regulamente, ghiduri și publicații oficiale, studii de caz) și materiale opționale (materiale video instructive cu subtitre în limba română etc.). 

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Înregistrarea și accesarea cursurilor pe platforma de e-learning

    Accesați platforma digitală pentru obținerea certificatului. Înregistrați-vă introducând datele personale necesare și autentificați-vă. Alegeți cursul utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Achitarea și accesul la curs

    Efectuați plata serviciului folosind platforma E-learning prin intermediul MPay: https://mpay.gov.md/. După confirmarea plății, veți avea acces imediat la conținutul cursului.

  • 3
    Pasul nr. 3 Procesul de obținere a certificatului

    Cursul utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar este consituit din 13 module. La finalizarea cusului, veți avea posibilitatea de a accesa și descărca certificatul direct de pe platformă.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.