Certificatul de înregistrare a agenților economici pentru producerea și/sau prelucrarea și/sau comercializarea semințelor

Certificatul de înregistrare a agenților economici – se eliberează solicitanților pentru producerea și/sau prelucrarea, și/sau comercializarea semințelor și materialului săditor.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Agentul economic depune cererea privind înregistrarea agenților economici pentru producerea și/sau prelucrarea și/sau comercializarea semințelor, precum și setul de acte prevăzut în Legea 68/2013 despre semințe la Direcția teritorială a Agenției Naționale pentru Siguranța.

  • 2
    Pasul 2. Procesarea cererii

    Inspectorul responsabil de înregistrare din cadrul subdiviziunii teritoriale examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor de înregistrare. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, va respinge cererea și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului respingerii, precum și acțiunilor de remediere pentru a depune din nou cererea.

  • 3
    Pasul 3. Examinarea cererii

    Inspectorul teritorial în a cărui rază de activitate se află agentul economic, în termen de 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii, în urma vizitei la fața locului, întocmește un proces-verbal în care propune, după caz, înregistrarea sau refuză înregistrarea agentului economic. Refuzul de înregistrare va fi motivat, indicând-se în procesul-verbal condițiile de înregistrare referitoare la domeniul de activitate solicitat pe care agentul economic nu le îndeplinește.

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Eliberarea Certificatului de înregistrare de către subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cazul în care sunt întrunite toate condițiile stabilite pentru înregistrare.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.