Certificat de înregistrare a utilajului tehnologic în Registrul de Stat al utilajului tehnologic principal folosit la fabricarea distilatelor de origine agricolă sau la producerea băuturilor alcoolice tari

Se supun înregistrării oficiale utilajul tehnologic principal utilizat la practicarea următoarele genuri de activitate:

a)    Fabricarea alcoolului etilic rectificat;

b)    Fabricarea distilatelor de origine agricolă;

c)     Fabricarea și îmbutelierea băuturilor alcoolice tari.

Înregistrarea primară a utilajului tehnologic principal – se începe cu depunerea cererii de sigilare a utilajului tehnologic, iar ca urmare a controlului agentul economic pentru desfășurarea activității în conformitate cu alin. (5) art. 18 din legea 1100/2000 poate depune cererea prin care solicită eliberarea „Certificatului de înregistrare al utilajului tehnologic principal folosit la producerea alcoolului etilic rectificat și băuturilor alcoolice tari”

Certificatul este eliberat pentru o perioadă de 5 ani.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Solicitantul (sau reprezentantul său legal) depune setul de acte necesar pentru obținerea Certificatul de înregistrare a utilajului tehnologic la aparatul central ANSA str. Mihail Kogălniceanu, 63 MD-2009, mun.Chisinau, Republica Moldova sau prin email: info@ansa.gov.md.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea serviciului

    Achitarea serviciului poate fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay (https://mpay.gov.md) sau la ghișeul băncii.

  • 3
    Pasul 3. Examinarea cererii și a documentelor anexate

    Executorul examinează cererea și documentele însoțitoare. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

  • 4
    Pasul 4.Instituirea Comisiei mixte

    Inspectorul examinează actele prezentate și se instituie o comisie mixtă, care exercită controlul de stat în scopul verificării corespunderii utilajului ce urmează a fi înregistrat. După efectuarea controlului, se efectuează identificarea corespunderii datelor indicate de solicitant în actul constatator, se completează lista de verificare specifică și se constată corespunderea sau necorespunderea cerințelor legale.

  • 5
    Pasul 5. Perfectarea și eliberarea Certificatului

    În cazul în care documentele și informațiile anexate la cerere și cele din actul de constatare sunt complete, veridice, utilajul corespunde tuturor cerințelor stabilite în actele normative în vigoare pentru genul de activitate desfășurat se perfectează și se eliberează ,,Certificatului de înregistrare al utilajului tehnologic principal folosit la producerea alcoolului etilic rectificat și băuturilor alcoolice tari” la ghișeul ANSA. Recepționarea Certificatului se va efectua la ghișeul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, str. Mihail Kogălniceanu, 63 MD-2009, mun.Chisinau.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.