Aprobarea programelor/procedurilor de securitate aeronautică

Serviciul presupune : examinarea și aprobarea de către AAC a programelor de securitate ale operatorilor aeroportuari, ale transportatorilor aerieni naţionali şi străini, ale altor agenţi aeronautici şi ale autorităţilor de stat cărora le revin responsabilităţi în aplicarea unor măsuri de securitate a aviaţiei în conformitate cu Legea nr.192/2019 privind securitatea aeronautică.

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea cererii

    Entitățile definite la pct. 3 din Programul național de securitate în domeniul aviației civile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.124/2021, depun proiectul programului/procedurilor de securitate către AAC, în 2 exemplare semnate, pentru examinare şi aprobare. Proiectul se depune la ghișeul unic AAC, situat mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2 (Direcția securitate aeronautică).

  • 2
    Procesarea și examinarea

    Procesul de examinare se desfășoară în conformitate cu cerințele punctelor 55 - 58 din Programul național de securitate în domeniul aviației civile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.124/2021.

    doc

  • 3
    Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    După examinarea proiectului programului/procedurilor de securitate, AAC emite decizia cu privire la aprobarea acestuia. Aceasta, împreună cu programul/procedurile de securitate se comunică solicitantului la ghișeul unic AAC (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2, Direcția securitate aeronautică). Depistarea de către AAC a unor neconcordanţe cu prevederile legislaţiei naţionale, inclusiv cu Programul național de securitate în domeniul aviației civile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.124/2021, serveşte drept temei pentru sistarea (suspendarea) examinării şi aprobării programului/procedurilor solicitantului. În cazul în care nu au fost întrunite condiţiile necesare stabilite de legislaţie, inclusiv de Programul național de securitate în domeniul aviației civile, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.124/2021, sau nu au fost îndeplinite cerinţele legale solicitate în perioada suspendării, AAC refuză aprobarea programelor/procedurilor de securitate.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.