Autorizație pentru exploatarea spațiilor de depozitare pentru antrepozitarea vamală

Act permisiv ce confirmă dreptul titularului de a întreprinde activități de administrare și gestionare a antrepozitului vamal și operațiuni cu mărfurile plasate sub regimul de antrepozit vamal.

Sub regimul de antrepozit vamal pot fi depozitate:

a) Mărfuri străine, fără aplicarea drepturilor de import și măsurilor de politică economică;

b) Mărfuri autohtone destinate exportului.


Spațiile de depozitare și teritoriul aferent, în dependență de tipul mărfurilor care vor fi antrepozitate, urmează să îndeplinească mai multe cerințe, precum: dotarea cu echipamente tehnice pentru control și evidența mărfurilor; respectarea măsurilor de securitate care asigură o protecție fiabilă a mărfurilor depozitate, deținerea actelor specifice pentru mărfurile destinate antrepozitării.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Pentru a depune cererea de autorizare pentru funcționarea unui antrepozit vamal, este necesară deținerea autorizației pentru utilizarea garanției globale, care se acordă de Serviciul Vamal la solicitarea agentului economic. Cererea de autorizare pentru funcționarea unui antrepozit vamal însoțită de toate documentele necesare poate fi depusă în format electronic accesând butonul Solicită; - sau pe suport de hârtie la sediul Serviciului Vamal pe adresa mun. Chișinău str. Nicolae Starostenco, 30.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Procesarea și Examinarea

    Cererea însoțită de acte necesare se repartizează și se examinează de funcționarii vamali.

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare a actului permisiv

    Autorizația de antrepozitare sau refuzul acordării acesteia se eliberează prin SIA GEAP sau pe suport de hârtie în termen de 50 de zile calendaristice de la data depunerii cererii.

publicService.disclaimerServiciul Vamal
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.