Certificat de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat la necesitate

Certificat de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat – document tipizat ce confirmă autenticitatea și corespunderea materialului de înmulțire și săditor la cerințele tehnice ale Republicii Moldova, eliberat de către subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Obținerea acestui certificat se începe cu depunerea cererii de către agenții economici înregistrați la producerea și/sau comercializarea materialului de înmulțire și cel săditor, persoanelor juridice în conformitate cu alin. (5) art. 19 din Legea 68/2013 (precum și la necesitate persoanelor fizice), prin care solicită eliberarea „Certificatului de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat”.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Agentul economic depune cererea la subdiviziunea teritorială a ANSA, în raza căreia importatorul își desfășoară activitatea.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea taxei pentru serviciul prestat

    După depunerea cererii privind eliberarea certificatului de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat, agentul economic efectuează plata pentru serviciul care urmează a fi prestat. Serviciul poate fi achitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

    publicService.channels.4.title

  • 3
    Pasul 3. Procesarea cererii și a documentelor anexate

    Inspectorul responsabil de certificarea materialului săditor din cadrul subdiviziunii teritoriale a ANSA verifică corectitudinea completării cererii și documentele însoțitoare, corespunderea datelor din cerere cu cele а documentelor însoțitoare.

  • 4
    Pasul 4. Decizia de recepționare

    Decizia privind recepționarea, amânarea sau respingerea cererii de eliberare а certificatului de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat.

  • 5
    Pasul 5. Prelevarea probei pentru întocmirea Raportului de analiză

    Întocmirea raportului de analiză de către inspector.

  • 6
    Pasul 6. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Eliberarea Certificatului de calitate a materialului de înmulțire și a celui săditor importat, are loc la ghișeul teritorial ANSA.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.