Certificat de bună practică de fabricație a medicamentelor de uz veterinar

Certificat de bună practică de fabricație (GMP) – certificat care confirmă corespunderea producătorului Regulilor de bună practică de fabricație, eliberat în rezultatul inspectării de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății Animalelor (WOAH);


publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea solicitării

    Solicitantul (persoana juridică) depune cererea la ghișeul ANSA pe adresa: mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu 63, prin poștă, sau prin email: info@ansa.gov.md. Numai un deținător al autorizației sanitare veterinare de funcționare cu profilul fabricarea medicamentelor de uz veterinar poate solicita eliberarea Certificatului de bună practică de fabricație (GMP) a medicamentelor de uz veterinar.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea serviciului

    Achitarea serviciului poate fi efectuat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay: https://mpay.gov.md/

  • 3
    Pasul 3. Procesarea și Examinarea

    După recepționarea confirmării achitării serviciului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor examinează cererea și documentele însoțitoare și verifică autenticitatea lor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, Agenția sistează termenul de examinare a cererii informează solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.

    Agenția demarează o inspecție, fiind verificat dacă în procesul de producere sunt respectate Regulile de bună practică de fabricație. De asemenea, se verifică (în termen de până la 90 de zile calendaristice) dacă procesele de fabricație utilizate la producerea medicamentelor de uz veterinar sânt validate integral și dacă este asigurată conformitatea și uniformitatea loturilor. Reprezentanții Agenției întocmesc un „raport de evaluare” în care se consemnează dacă solicitantul respectă Regulile de bună practică de fabricație și aduc la cunoștința solicitantului conținutul lui.

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    În cazul când documentele prezente corespund cerințelor și prin ”raportul de evaluare” se constată că Regulile de bună practică de fabricație sunt respectate, Agenția perfectează actul, și se eliberează certificatul completat. Certificatul se recepționează la ghișeul Agenției.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.