Evaluarea corespunderii cerințelor în domeniul apărării împotriva incendiilor în vederea obținerii licenței pentru producerea, asamblarea, importul, exportul, reexportul, depozitarea, comercializarea articolelor pirotehnice și/sau prestarea serviciului „spectacole pirotehnice și focuri de artificii” cu articole pirotehnice de divertisment de destinație profesională

În conformitate cu prevederile Anexei nr.1 ”Nomenclatorul actelor permisive eliberate de către autorităţile emitente persoanelor fizice şi persoanelor juridice pentru practicarea activităţii de întreprinzător” din Legea nr.160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător, se supune licențierii următorul gen de activitate: producerea, asamblarea, importul, exportul, reexportul, depozitarea, comercializarea articolelor pirotehnice şi/sau prestarea serviciului „Spectacole pirotehnice şi focuri de artificii” cu articole pirotehnice de divertisment de destinaţie profesională.

Licența pentru desfășurarea activităţilor enumerate se eliberează persoanei fizice sau juridice care îndeplinește următoarele condiții: 

a) deţine spaţii destinate proiectării, experimentării, producerii, asamblării, depozitării sau, după caz, destinate comercializării articolelor pirotehnice, evaluate de către organul supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor cu întocmirea procesului-verbal de control în conformitate cu prevederile Legii nr.131/2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător (Articolul 19 din Legea nr. 143 din 17.07.2014 privind regimul articolelor pirotehnice).

b) la declarația de eliberare sau prelungire a licenței pentru desfășurarea activităţilor de import, de depozitare a articolelor pirotehnice, precum şi de prestare a serviciilor „Spectacole pirotehnice şi focuri de artificii cu articole pirotehnice de destinație profesională”, suplimentar la documentele prevăzute la alin. (1), se anexează copia de pe procesul-verbal de control prevăzut la art. 19 alin. (1) lit. a) (Articolul 20 din Legea nr. 143/2014.

Procesul-verbal de control reprezintă actul ce prevede respectarea sau nerespectarea de cerințe pentru conformarea normelor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

publicService.steps.title

  • 1
    Depunere solicitare

    Cererea se depune:

    1) la ghișeul INST pe adrersa: Casa presei, str. Pușkin 22, municipiul Chișinău, MD-2012;

    2) prin e-mail la adresa: secretariat@inst.gov.md.

     Notă: În Atașamente se găsește formularul de cerere-model.

    docx

  • 2
    Pasul 2. Examinarea cererii

    INST va recepționa și examina cererea depusă;

  • 3
    Pasul 3. Emiterea procesului-verbal

    INST, ca urmare a examinării cererii depuse va presta serviciul public cu efectuarea controlului și emiterea Procesului verbal de control în care se va constata conformarea cu cerințele actelor normative sau se va prescrie înlăturarea neconformităților existente, iar acesta poate fi recepționat la ghișeul Inspectoratului.

Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.