Certificat privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate

Confirmarea ca deținătorul certificatului nu a beneficiat de restituirea TVA aferentă exportului de mărfuri efectuat în baza declarației vamale

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Certificatul privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se eliberează la solicitarea agentului economic sau a Serviciului Vamal.

    Certificatul poate fi solicitat prin una din următoarele opțiuni:

    - în format electronic, prin intermediul poştei electronice mail@sfs.md.

    - pe suport de hârtie prin poștă la adresa: Constantin Tănase nr. 9, MD-2005, Chișinău, Republica Moldova;

    -personal, pe suport de hârtie la sediul SFS la adresa: Constantin Tănase nr. 9, MD-2005, Chișinău, Republica Moldova sau la ghișeul Direcției deservire fiscală din raza de deservire a solicitantului/la sediul Direcției deservire contribuabili mari.

  • 2
    Pasul 2. Examinarea cererii și a documentelor anexate

    Certificatul privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se aprobă de către persoana responsabilă din cadrul Serviciului Fiscal de Stat și se elibererază în termen ce nu va depăşi 3 zile lucrătoare din data depunerii solicitării. 

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea certificatului

    Certificatul se eliberează pe suport de hârtie sau în format electronic la adresa de e-mail a solicitantului. Certificatul eliberat pe suport de hârtie se autentifică prin aplicarea ștampilei SFS.

    În cazul solicitării Certificatului de către Serviciul Vamal, acesta se eliberează în format electronic la adresa electronică poștală institituțională a organului vamal de la care a parvenit solicitarea.

publicService.disclaimerServiciul Fiscal de Stat
Serviciul Fiscal de Stat
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.